Mises.cz

Mises.cz

Všechny články

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (21. díl - Jak dlouho se obě rodiny znaly?)

Obžaloba předložila několik důkazů a svědectví o čtyřech transakcích, které mezi oběma rodinami proběhly a které podpořily Chambersův příběh. Hissovi předložili svou odlišnou interpretaci těchto důkazů a událostí.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (20. díl - Henry Julian Wadleigh)

Wadleighovo svědectví způsobilo škodu Hissově obhajobě. Potvrdilo části svědectví Chamberse ohledně fungování špionážní sítě. Pokus obhajoby udělat z něj skutečného zloděje dokumentů selhal.

obrázek k článku

Měli by libertariáni podpořit stejnopohlavní sňatky?

Stejnopohlavní sňatky jsou podle mého názoru malinký krok k úplné odluce institutu manželství od státu. Bude to cesta dlouhá a klikatá, ale rozhodně je lepší, když nám stát dovolí více než méně.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (19. díl - Raymond Feehan)

Feehan mluvil jednoduše a bez technického žargonu a jeho svědectví v obou případech netrvalo ani dvacet minut. Postavil tedy obhajobu před otázku: jak mohlo 64 stran dokumentů připravených ke špionáži vzniknout na domácím psacím stroji nevinného člověka?

obrázek k článku

Sjednocení USB-C kabelů nedává žádný smysl

Neexistuje žádný dobrý důvod, proč by měli být výrobci některých zařízení nuceni používat USB-C kabel. Argumenty, se kterými se zastánci regulace ohání, jsou snadno vyvratitelné, zatímco existují naprosto zásadní argumenty, proč je taková regulace nejen zbytečná, ale i naprosto škodlivá.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (18. díl - Dokumenty)

Trvalo dva dny doložit, že každá z ručně psaných poznámek, každá z fotografií a každý ze strojopisných dokumentů odpovídá skutečnému dokumentu založenému v archivu ministerstva zahraničí.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (17. díl - Svědkové obžaloby – Whittaker Chambers a Esther Chambersová)

Chambers byl mnoho let profesionální lhář, který se neostýchá běžně lhát pod přísahou, a lhal o událostech tohoto případu, takže není tu přeci jen alespoň malá pochybnost o tom, jestli nelže i nyní?

obrázek k článku

Vznik Impéria (17. díl - závěrečný díl)

Žádný život, mimo poustevníků, není ušetřen vládní péče. Takto ruka paternalistické vlády, poté, co převzala hospodářskou moc, načrtla plány Amerického sociálního státu.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (16. díl - Úvodní slovo)

Dámy a pánové porotci. Jsme rádi, že jsme se ocitli na tomto místě. Dny televizních senzací a propagandy, která obklopovala počátky tohoto případu, jsou konečně sečteny! Jsme zde – v místě uvážlivého, opatrného a poctivého soudního výkonu spravedlnosti.

obrázek k článku

Vznik Impéria (16. díl)

Ani podnikatelé nebyli žádáni, aby se vzdali svých svobod výměnou za nic. Co za ně dostali? Ochranu proti sobě samým pod dohledem Modrého orla.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (15. díl - Právníci, soudce a porota)

První soud s Algerem Hissem začal 31. května 1949 ve federální soudní budově na Manhattanu.

obrázek k článku

Vznik Impéria (15. díl)

Jak subvence placené farmářům tak subvence dělníkům pocházely ze státní pokladny. Co bylo účelem? Vytvořit u farmářů a odborářů závislost na vládě a z vlády vytvořit velkého rozdělovatele národních příjmů.

obrázek k článku

Urza: Zkušenosti z třídenního výběrového řízení do svobodné školy

Chci pracovat tam, kde učím jen ty, jejichž pozornost si umím získat; nechci být vůči studentům v nadřazené roli ani jim rozkazovat. Učení (se) je pro mě milovaný a intimní proces; rád se mu věnuji za podmínek oboustranné dobrovolnosti a respektu.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (14. díl - Právní strategie. Jak silný případ tu máme?)

Ať už v tomto případu lže jeden nebo druhý, tak se chová naprosto iracionálně. Neustále přidává k jedné lži další lži a při tom iniciativně usiluje o širší a hlubší prošetření faktů, které může vést pouze k odhalení těchto lží. Mám pocit, že v tomto případu je něco, čemu doposud nerozumíme.

obrázek k článku

Vznik Impéria (14. díl)

Aby se nenávist obrátila proti ziskovému motivu, bylo použito dvou technik. Jednou bylo, jak jí použil prezident v inauguračním proslovu, říci, že společenské hodnoty jsou přednější než pouhý peněžní zisk. Druhou technikou bylo odsuzovat pouze velké zisky.

obrázek k článku

Případ Algera Hisse (13. díl - Velká porota)

16. prosince se Hiss dostavil k soudu, kde mu obvinění přečetli. Vyjádřil se „nevinen“ k obou bodům obžaloby. Jeden novinář popsal, že tehdy poprvé na veřejnosti viděl Hisse očividně znepokojeného a nešťastného.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed