Mises.cz

Mises.cz

Přednášky v Polis: Demokracie a školství

Dnes je další přednáška v Paralelní Polis a za dva týdny další; všichni jste srdečně zváni!

Jak již možná někteří víte z mých předchozích článků, od listopadu 2016 přednáším o anarchokapitalismu v Paralelní Polis; tyto přednášky se konají každou druhou středu večer a ta příští je právě dnes. Všechny vás tedy srdečně zvu nejen na přednášku, ale především na skvělou diskusi, jež se pak vždy následuje a které se účastní velmi zajímaví lidé; krom libertariánů tam lze potkat etatisty, konzervativce, socialisty, komunisty a občas i levicové anarchisty – rozhovory s nimi považuji za nesmírně obohacující.

Krom toho uvítám na dnešní přednášce zvláštního hosta, matematika, mecenáše, miliardáře, kolegu matfyzáka a především autora Demokracie 21 – Karla Janečka; tématem dnešní přednášky totiž bude právě demokracie, kterou jsme všichni indoktrinováni již od útlého věku. Budu se na své přednášce snažit na tuto indoktrinaci poukázat a následně nabídnout kritický pohled na tento systém; doufám v otevřenou a pokud možno nepředpojatou debatu.

Ode dneška za dva týdny nás pak čeká přednáška, kterou považuji za nejdůležitější z celého tohoto cyklu; jejím tématem bude školství, jež je dle mého názoru hlavním nástrojem šíření státní propagandy, neboť stát nás skrze svou absolutní kontrolu nad vzdělávacím systémem indoktrinuje již od dětských let. Domnívám se, že jedinou cestou, jak se od tohoto stavu osvobodit, je úplná odluka školství od státu.

Těším se na vás dnes i za čtrnáct dní (8. března) večer ve 20 hodin v Paralelní Polis.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed