Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Lubor Adámek

obrázek k článku

Žádná "společenská smlouva" o vzniku státu neexistuje

Žádnou jsem s politiky neuzavřel - O možnosti danit mé peníze, žít z nich a přerozdělovat je - Pošlapávat vlastnická práva - Regulovat, zadlužovat mě - Neustále otravovat. Nedal jsem k tomu souhlas. K ničemu takovému. Vy snad ano?

obrázek k článku

Emigrovat není zločin - být přijat není nárok

Tento článek je stručným pojednáním o libertariánských alternativách k ignoraci, servilnosti a impotenci politického aparátu při řešení současné migrační krize.

obrázek k článku

Společným směrem - ke společnosti bez politických privilegií

Stejně tak jako nemělo a nemá smysl budovat „socialismus s lidskou tváří“ nemá smysl ani „polidšťovat“ systém politických privilegií.

obrázek k článku

Při dodržování principů libertarianismu by dnešní masivní migrační krize nikdy nevznikla!

Když necháte státy požrat většinu našeho bohatství, politikům se z něj pak cizím dobře rozdává, výborně se za něj válčí. Občas se úspěšně vyrobí i nějaká ta mezikontinentální krize...

obrázek k článku

Právo na sebeusmrcení

Mám plné právo ukončit svůj život - samostatně i s odbornou asistencí - zcela bez ohledu na legislativu a názory cizích lidí.

obrázek k článku

Dusivá oblaka špíny ve vzduchu jsou selháním státu, nikoliv volného trhu

Stručně o tom, jak důsledná obhajoba vlastnických práv chrání naše zdraví a život před znečistěným ovzduším. O tom, že zelená kritika kapitalismu, jako o údajném původci tohoto znečištění, je zcela lichá.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed