Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Pavel Procházka

obrázek k článku

Strašák deflační spirály

Pokles cen, to zní velmi dobře, zvláště pokud máte bokem nějaké peníze a uvažujete o velkém nákupu. Ale s dalším hledáním na Googlu vyjde najevo, že se jedná o naivní a prostoduchý závěr.

obrázek k článku

Ire a Ice: příběh dvou PIIIGS

V souvislosti s finanční krizí na Islandu a v Irsku v letech 2008-2012 se objevila spousta komentářů. Většina názorů se omezovala na popis událostí, aniž by se zabývaly základními příčinami krize.

obrázek k článku

Papírové peníze = despotismus

Koncentrace na ekonomiku a efektivnost může zastírat skutečnost, že měnový monopol je úzce spojen s porušováním tradičních občanských svobod.

obrázek k článku

Mýtus japonských ztracených dekád

Zemětřesení, tsunami a přetrvávající jaderná krize měly v Japonsku zničující účinky na obyvatele této země a jejich místo v globální ekonomice. Dokáže se z toho tento ostrovní národ zotavit?

obrázek k článku

Systematická siesta

Zatímco ve fotbalovém světě mají Španělé v posledních pěti letech spoustu důvodů k radosti, jejich ekonomická situace je ve zcela odlišné situaci.

obrázek k článku

Centrální plánovači a pagody

Není to tak dávno, co jsem navštívil zajímavou přednášku jednoho stavebního inženýra, který měl za úkol podpořit využívání dřeva při výstavbě komerčních a průmyslových budov.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed