Mises.cz

Mises.cz

Čas legalizovat lvy jako mazlíčky - A co psi? (7/9)

Nemám nic proti psům, ale je zvláštní, že vesměs všechny argumenty, které jsem proti chovům exotických zvířat slyšel, lze aplikovat i na psy.

Když lev někoho zabije, je to pro lidi absolutní důkaz o tom, jak jsou lvi nebezpeční a měli by se zakázat. Znamená to, že když pes někoho zabije, tak jsou psi nebezpeční a musí se zakázat?[1]

To, že někteří vlastníci psů jsou nezodpovědní pitomci, co je mají v malém kotci a nestarají se o ně, dokazuje, že všichni majitelé psů jsou špatní, tudíž by měly být přísnější zákony?

To, že někomu někdy utekl pes dírou v plotě, znamená, že by se chovy psů měly přísně regulovat?

Ne? Jak to, že ne? Jak to, že u jednoho zvířete to vadí a u druhého ne?

U exotických a méně běžných zvířat se navíc málokdy stane, že je někdo chová, aniž by k nim měl vztah. Majitel rysa si ho pořídil pravděpodobně proto, že miluje rysy. Majitel koně si ho pořídil, protože miluje koně. Majitel hada si ho pořídil, protože miluje hady. To se u psů ale často nestává. Hodně psů si lidé pořizují bez nějakého hlubšího zájmu. A proč? Protože to je prostě normální, že domácnost má psa. Takže psi (včetně těch nebezpečných) jsou často vlastněni lidmi, kteří o ně nemají nějaký velký zájem, nemají ani žádné odborné znalosti, nečetli o nich knihy, nesdílí o nich informace na internetu a nic. To se u exotických chovatelů zkrátka téměř nestává.

 

Zdroje:

[1] https://www.novinky.cz/krimi/459106-pes-zabil-v-prerove-male-dite.html

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed