Mises.cz

Mises.cz

Jó, třešně zrály

KSČM byla v posledních volbách jediná strana, která si výrazně polepšila. Politická scéna směřuje do pekel. Nebo jen v pekle setrvává?

Tak máme za sebou další volby. Nepřekvapivým výsledkem je vítězství levice (což tak většinou bývá v souboji levice proti jiné levici). To však nemile překvapilo až rozhořčilo příznivce těch levicových stran, které jsou médii prezentovány jako pravicové. Hlavně máme všichni společného nepřítele - rudí komunisté si polepšili nejvíc, což je naprosto otřesné, že? Protože co kdyby tu komunisté začali opravdu vládnout?

Inu, dobrá otázka. Co by se stalo, kdyby se komunisté chopili moci například po příštích parlamentních volbách? Bez podpory Sovětského svazu by tu patrně už podruhé nepředvedli to, co se jim tu vedlo oněch neblaze proslulých čtyřicet let. Na druhou stranu by ale rozhodně vytrvale pošlapávali naši svobodu, tvořili silný socialistický stát, ovlivňovali média, omezovali svobodu slova... takže je lepší, kdyby tu vládla snad jakákoliv strana, jen ne komunisti. Protože kdyby přišla k moci třeba alespoň ČSSD, nebo dokonce ODS a TOP09, tak ti by tu..., inu..., vytrvale pošlapávali naši svobodu, tvořili silný socialistický stát, ovlivňovali média, omezovali svobodu slova... aha? Aha!

Tak zlé to ale přece není, říkáte si. Vždyť KSČM je nejlevicovější strana v ČR, naopak TOP09 a ODS jsou strany pravicové a vlastně ani ČSSD není tolik levicová jako komunisté. Sdílíte tento názor? Pak ruku na srdce - kde jste k tomu názoru přišli? Ne, vážně - když zahodíte argumenty jako „to je přece jasné“ a „to ví přece každý“, co zbývá? Že to říkají v televizi a píši v novinách. Jenže tam píší na objednávku právě těch politických stran, píší tam to, co jim jejich představitelé řeknou. Je to také zvěčněno ve volebních programech. Jenže když si odmyslíte podobné řeči a sledujete, které strany navrhují a podporují jaké zákony, zjistíte, že ČSSD, TOP09 a ODS se chovají prakticky zcela totožně. Mezi tím, co navrhují, pro co a proti čemu hlasují, není žádného rozdílu. Takzvaně pravicové strany zvyšují daně i vládní výdaje, chovají se zcela totožně jako strany levicové.

A co komunisté? Ti fungují naprosto totožně, jen jsou navíc proti Evropské unii, což z nich dělá nejpravicovější stranu v českém parlamentu. Zdá se vám toto tvrzení přitažené za vlasy? Jestli ano, pak prostě zkuste na chvíli ignorovat to, co říkají novináři a politici, a sledujte parlamentní hlasování. Většina lidí dá přednost prvnímu zdroji informací, protože je to jednak pohodlnější, a navíc jsou výsledky méně frusturjící. Je jen na vás, zda upřednostníte sladkou lež, či kyselou pravdu.

Další věc, kterou se komunisté mohou od ostatních stran odlišovat, jsou zvěrstva, která napáchali v minulosti. Na druhou stranu všechna zvěrstva spáchali konkrétní lidé, zodpovědná není strana, společnost, stát, skupina, jsou to vždy jednotlivci; a mnoho z nich, osob konkrétně osobně zodpovědných, je momentálně rozptýleno v nejrůznějších politických stranách. Takže pokud chce někdo mermomocí hledat viníka toho, co se tu dělo za minulého režimu, je sice opět hrozně snadné ukázat na stranu, která nese stejné jméno jako ta, která tu páchala zlo všeho druhu, na druhou stranu mnohem větší smysl dává ptát se po konkrétních lidech, kteří jsou momentálně rozseti mimo jiné i napříč takzvaně pravicovými stranami.

Pokud by náhodou někoho po přečtení tohoto článku napadlo, že se ze mě stal komunista a snažím se je hájit, pak vás ujišťuji, že to rozhodně není pravda. Tvrdím pouze to, že se naše společnost dostala do stavu, ve kterém jsou všechny parlamentní strany stejně špatné jako komunisté. Cesty, jak z toho ven, jsou v podstatě dvě. Buď vše, co píši v tomto článku, prostě odmítnout a dál žít v iluzi, že máme v parlamentu nějakou „pravici“, protože se to píše v novinách, nebo se prostě poohlédnout po řešení mimo parlament a začít volit skutečnou pravici. Z výsledků voleb je naštěstí vidět, že stále více lidí si skutečnou situaci uvědomuje a začínají se před volbami poohlížet i mimo parlamentní strany. A co vy?

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed