Mises.cz

Mises.cz

Konference Svobodného přístavu 2022: Peníze včera, dnes a zítra; i 28. května

Svobodný přístav pořádá již třetí konferenci; tentokrát o penězích. Všichni jste srdečně zváni!

Drtivá většina lidí vnímá peníze jen jako něco, za co si mohou kupovat věci; často i jako měřítko materiálních možností, hojnosti či nedostatku. Pro mnohé jsou záležitosti týkající se financí nepříjemné až stresující; a to zdaleka nejen pro lidi bez prostředků. Řekneme-li, že někdo něco dělá (jen) pro peníze, mívá to negativní konotaci; snahy peníze získat bývají nezřídka považovány za povrchní. I proto mají lidé někdy problém o penězích mluvit, nebo si o ně dokonce říkat.

My navzdory tomu peníze považujeme za jeden z nejdůležitějších vynálezů lidstva; bez nich by naše společnost nikdy neměla šanci realizovat spoustu úžasných věcí, jichž díky penězům dosáhla. Toto je mnohými přehlíženo typicky proto, že ani neznají řadu důležitých funkcí peněz, ačkoliv je všichni neustále využíváme. V důsledku toho lidem pak nevadí ani to, že stát si uzurpuje nad penězi monopol, jelikož si vůbec nedokáží představit, co všechno by nám mohly přinést svobodné tržní peníze.

Tímto vás zveme na „Konferenci Svobodného přístavu 2022: Peníze včera, dnes a zítra“; dozvědět se na ní můžete spoustu zajímavých věcí o kryptoměnách i penězích obecně, jejich (pro mnohé neviditelných) funkcích, historii, současnosti i budoucnosti peněz, stejně jako o státním měnovém monopolu, jeho negativních dopadech na nás všechny i způsobech, jak těmto dopadům čelit. Přednášet budou neuvěřitelně zajímaví řečníci – člen Národní rozpočtové rady (a bývalý člen rady ČNB) Mojmír Hampl, odborník na kryptoměny Josef Tětek (SatsJoseph), Lukáš Kovanda, jeden z nejznámějších českých ekonomů, digitální nomád a kryptoanarchista Palo Lupták, Petr Bartoň, hlavní ekonom investiční skupiny Natland a za Svobodný přístav samozřejmě Urza.

Tak se zaregistrujte ideálně na facebooku (či na tomto webu, nemáte-li účet); a přijďte 28. května do CEVRO Institutu!

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed