Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #10

To nejdůležitější za poslední týden na jednom místě.

Venku je krásně, tak dnes jen krátce.

Podnikatelé a živnostníci podnikají především, aby mohli platit daně, a zákazníci jsou až na druhém místě. To dá rozum. Tedy alespoň tak to prezentuje soudružka Hornochová, aneb Babišova vrchní podržtaška, pro zavedení EET. Jinými slovy: „Dojiči socialismu se už asi definitivně zbláznili, pokud otevřeně vydávají svůj prospěch za prospěch společnosti.

Přesně podle tohoto principu nesmí Marie Hubková prodávat své oceňované kozí sýry. Bez stáda koz, bez patřičného vzdělání a bez šestileté praxe v oboru není asi nikdo sto zvládnout vyrobit sýr a prodávat ho.

Ale když už náhodou máte všechna lejstra a povolení a opravujete třeba televize, tak nesmíte zákazníkům ukázat, že jste televizi skutečně opravili. Jakmile ji zapnete, hned bude ve dveřích stát agent z Intergramu a vymáhat výpalné.

A kolik platíte státu za privilegium jezdit autem? To raději ani nechtějte vědět.

Možná bychom si ale měli začít dávat pozor na pusu, tedy na klávesnici vlastně. Policie chce uchovávat více informací o našich IP adresách. Asi se potkáme všichni na Toru.

A nebo na MegaNetu Kim DotComa či decentralizovaném OpenBazaaru.

A když se nás živnostníků konečně někdo zastane, tak se řeší jen to, že dotyčný má jméno Klaus (ml.).

Možná se ale už vaří na Babiše voda.

Je fascinující, jak obrovsky se proměnila domácí debata o euru za posledních osm až deset let. Téměř stejně ohromující je, že si té postupné a hladké proměny málokdo ve veřejném prostoru všiml,“ píše viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl.

O tom, že černá online tržiště s drogami typu Silk Roadu pomáhají snižovat drogovou kriminalitu, jsme si už říkali. Ještě lépe funguje kompletní dekriminalizace drog. Skvělým příkladem je Portugalsko, které v roce 2001 legalizovalo držení malého množství všech drog. A od té doby klesá kriminalita, počet drogově závislých i úmrtí v důsledku předávkování.

A nakonec předseda v rádiu Zet v pořadu Tržní okénko o tom, proč jsou kryptoměny přirozenou odpovědí na současný bankovní systém.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed