Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #5

Pozitivně-negativní pohled na události posledního týdne.

Dnes začneme pozitivně.

Leží vám pár tisíc pod polštářem a chcete je investovat? V tom případě máte další možnost, kam své peníze vložit. Rockaway a RoklenFin brzy spustí první českou platformu pro takzvaný equity crowdfunding a z vás se tak může stát start-up investor.

U start-upů zůstaneme ještě chvilku. Pokud máte tetičku, která by si ráda přivydělala, tak ji pošlete odkaz na Vykonám.cz, jenž se zaměřuje na úklid a související práce v domácnosti.

Nejen toto jsou důvody, proč bychom měli zkusit kapitalismus a zapomenout na experimenty jako je minimální mzda.

Puerto Ricu hrozí bankrot, ale i tak udělali malinký krůček směrem ke svobodě a legalizovali marihuanu k lékařským účelům.

To v Řecku se socialisté jen tak nedají a chtějí mimořádně zdanit 500 nejbohatších rodin. Asi se inspirovali francouzskými úspěchy při zavádění podobných nesmyslů.

Neohrožení socialističtí úředníci z agentury pro sociální začleňování budou stávkovat. Bojují tak s dalším socialistou, ministrem pro lidská práva (sic!) Jiřím Dienstbierem. Řešení konfliktu se přitom nabízí úplně samo: ministerstvo i agenturu zrušit. Stejně nebudou nikomu chybět.

Obdobně by bylo záhodno zrušit i Odborové sdružení železničářů, které má tu drzost, že chce zabránit soukromé konkurenci. Odborářský server Obzor k tomu dokonce uvedl: „Stále se ve větší míře snaží (soukromá konkurence) ovládnout lukrativní regionální tratě se všemi z toho vyplývajícími důsledky, včetně odlivu zisku do zahraničí.“ Pořád lepší zisk v zahraničí než v kapse odborového předáka.

Nebo na účtu agentury CzechTourism, která financuje seriál Lovci zážitků na Prima televizi, nad kterým visí několik proč. Proč je to tak blbé? Proč je to na soukromé televizi? A proč to musí platit daňový poplatník, nehledě na to, že je to tak blbé.

Blbý je i Martin Freund z duhového CHCU, vlastně tedy Žít Brno, podle kterého by svoboda slova neměla existovat. Samozřejmě krom té, která vyhovuje jemu. Ale tak už to u těchto sluníčkářů chodí.

Další, kdo se zařadil do zástupu „Vim o tom houby, ale to mi nezabrání o tom rozhodovat“ je Tomáš Zdechovský. Tomu vadí, že na Googlu nemůže používat mapy Seznamu. No mě taky vadí, že u nás v hospůdce nemají desetiletý Laphroaig a Evropská komise by jim měla napařit solidní pokutu za takové sprosté chování.

A přitom nám Google dokáže zlepšit život, pokud o to máme zájem.

Další nesmyslné rozhodnutí má na svědomí tribunál Evropské unie, podle kterého běžný Evropan není schopen od sebe rozeznat televizní stanici Sky a program pro internetovou komunikaci SKYPE. O tom mohli rozhodnou buď idioti a nebo si o nás myslí, že jsme idioti. Každopádně je to další mimořádný úspěch Evropské unie.

Na řadě je všemi oblíbená část jménem „Utahování šroubů“.

Na nekalosti ve státní správě veřejnost už jen tak neupozorníte, jelikož policie může odposlouchávat novináře, aby přišla na jméno toho vykuka, který chce poškodit stát.

Rodina je základ státu a děti patří na prvním místě úředníkům a pak až rodičům. Ti by si měli setsakramentsky rozmyslet, jestli chtějí zabít nenarozeného státního občana.

Pokud se náhodou rozhodnete podnikat a to navzdory všem těm překážkám a „novinkám“, tak vás může překvapit obálka z Českého statistického úřadu a za jeho vyhození do koše hrozí pokuta až 100 000 korun. Ale vždy jim to můžete „vyplňovat poctivě, ale náhodnými čísly“.

Nikdo se snad nemůže divit, že jsou z nás, díky tomu, anarchisti.

Lidské mínění se za jedno století dokáže změnit, ať už jde o prohibici, potraty, mezirasová manželství a další.

Hrozba islámu rezonuje společností a jelikož politici nechtějí nic dělat, tak několik hrdinných spoluobčanů zaútočilo s kýblem vepřové krve na stánek s kebabem v Hradci Králové. Stánky s pouličním občerstvením v ČR nechceme!

Nakonec pro vás máme tip na letní dovolenou. Hledáte luxusní hotel, kde můžete masakrovat nevěřící? Vítejte v mezinárodním hotelu Ninawa v Mosulu vedeném ISIS. Ano těmi kluky z ISIS, kteří staví silnice, takže z nich už je stát jako kterýkoliv jiný.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed