Mises.cz

Mises.cz

Libertariánský výplach #9

To nejdůležitější z celého týdne na jednom místě.

Ještě se na chvíli vrátíme k události minulého týdne, a to k odsouzení Rosse Ulbrichta, aneb Sokrata naší doby. Na grafu níže vidíte všechna černá online tržiště od zrodu Silk Roadu (to je ten dolní zelený). Vážně si ještě někdo myslí, že tento trend jde zastavit?

A

3. červen se zapíše jako den, kdy svobodě v ČR byl významně nakopán zadek. Lidovci se opět zatočili jak korouhvičky, pokud to ještě někoho překvapuje, a více jak 300 tisíc podnikatelů bude předem odsouzeno za krácení daní a svou nevinu budou muset egestapu prokazovat každou minutu. To už si své nově nabyté pravomoci začalo užívat, což pocítila Petra Fenclová, jež spáchala ideozločin v přímém přenosu v obskurním pořadu Máte slovo. Vůdce se přeci nekritizuje.

Ale třeba si říkáte, že když už od vás stát bude sbírat takové kvantum dat, tak se alespoň postará, aby byly v bezpečí (asi jako Židé v pracovních táborech že), ale na to Andrej hází bobek. Podle něj je příliš platit ušmudlaných 70 000,- měsíčně expertovi na bezpečnost. Takhle řídí i svou firmu?

Dále, 3. června vláda zakázala kouření v hospodách, restauracích a čajovnách a to včetně vodních dýmek a elektronických cigaret. Kdekdo to přejde se slovy, že už mu alespoň nebudou smrdět hadry. Chyba, milý Watsone. Hospodští zareagují propouštěním a zdražováním, někteří raději zavřou úplně. Státní občan stejně nemá vysedávat v hospodách, ale pracovat na polích Czechfertu. A jestli si myslíte, že cigaretami to končí, tak se připravte na zdražování nezdravých potravin. Andrej ty daně prostě vybere.

A komu se to nelíbí a je náhodou ozbrojen, tak na něj už se také začíná pomalu vařit voda.

Tak ještě zakázat svobodu slova a budeme to mít komplet.

Popularita BitTorrentu upadá. Viníkem není státní represe nelegálního stahování, ale kapitalismus v čele s Netflixem. Stačí lidem dát lepší službu za relativně nízký poplatek a ti už nebudou chtít ztrácet čas s hledáním pirátského obsahu.

Takže filmy, hudbu a seriály bychom měli vyřešené. Co tam máme dál? Sportovní přenosy. NHL je za několik desítek dolarů na rok také OK, ale co když máte rádi například Premiere League. Raději na anglický fotbal zapomeňte. Jako vážně.

Na placení výpalného při koupi počítače a kopírování jsme si už docela zvykli, tak je na čase ukrojit další kolečko salámu, na kterém si chce smlsnout Česká televize. No kdo z nás nechce přispět na další řadu DobroDRUHa.

Na konec se podíváme na služby, osoby a místa, jenž jsou ve službách svobody.

Bitcoin má velikou budoucnost. I když jako měna selže, tak Blockchain je úžasná technologie, která má ohromný potenciál. Můžete mít například klíčenku s peněženkou Trezor a přihlašovat se bez hesel. To znamená konec bezpečnostnímu průseru jménem heslo12345.

Potenciál bitcoinu si uvědomují i v Paralelní Polis, která získává na popularitě každý den.

Na Slovensku se dějí zajímavé věci. Richard Rybníček chce zrušit kraje, prezidenta a decentralizovat stát vytvořením konkurujících si kantonů. Rybníček není jen nějaký blázen z ulice, ale úspěšný primátor Trenčína, takže good luck.

V Brazílii mají nového lídra svobody. Kim Kataguiri, teprve 19letý mladý muž, začal revoluci za svobodu a už teď ho následují miliony mladých lidí. A upřímně, Brazílie to potřebovala jako sůl. Přejme mu hodně úspěchů v prosazování myšlenek Ludwiga von Misese.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed