Mises.cz

Mises.cz

Nové knihy a ebooky

Vážení čtenáři,

e-shopu mises.cz nově naleznete tři nové knihy. Jedná se o publikace Svoboda učení, Antikapitalistcká mentalita a druhé vydání Jak vystoupit z EU.Níže naleznete bližší informace o každé knize.

Peter Gray: Svoboda učení
„V každém člověku je zakořeněna přirozená touha po svobodě. Na svět přicházíme připraveni a plni dychtivosti s cílem převzít kontrolu nad našimi vlastními životy.“ Bohužel státní kontrola nad systémem vzdělávání nám zabraňuje tuto touhu úspěšně naplňovat a místo kriticky myslících jedinců jsou produktem současného vzdělávacího systému poslušní, daně platící občané. Vydalo www.scio.cz, s.r.o, 100 stran.
Cena: 100 Kč

Petr Mach: Jak vystoupit z EU
První vydání této knihy vyšlo v roce 2010 a popisuje, proč a jak je možné vystoupit z EU. Druhé vydání je doplněno o dvě zcela nové kapitoly: o zrození evropské dluhové unie a o kapitolu, v níž autor navrhuje konkrétní podobu ústavního zákona o vyrovnaném rozpočtu. Kniha je bohatou dokumentací jednání s Evropskou unií od vstupu ČR do EU do současnosti. Autor uvádí řadu překvapivých, místy až skandálních výroků nejvyšších českých i evropských představitelů. Petr Mach nepřímo polemizuje i s tezí Václava Klause, že "Evropská unie nemá alternativu" a popisuje možnou budoucnost České republiky uprostřed Evropy jako nezávislého státu s nízkými daněmi a volným obchodem bez zbytečných regulací. Nakladatelství Dokořán, 160 stran.
Cena: 180 Kč

Ludwig von Mises: Antikapitalistická mentalita
Jak je možné, že přes obrovský nárůst bohatství, které kapitalismus přinesl, jej lidé (a především nejrůznější umělci, novináři a intelektuálové) stále do morku kosti nenávidí? Na tuto otázku odpovídá autor ve své brilantní socio-psychologické studii. Vydal Občanský institut, 98 stran. Posledních 30 kusů v prodeji!
Cena: 150 Kč

Zároveň v sekci Literatura naleznete první e-booky vybraných knih (např. obě knihy Henryho Hazlitta, Anatomii státu, Obžalobu duševního vlastnictví a další). Tyto publikace si můžete zdarma stáhnout do své elektronické čtečky a číst si je z pohodlí postele či nepohodlí MHD. Obrovské díky patří Milianu Riedelovi, který tyto knihy převedl. Vzhledem k časové náročnosti celého procesu budou knihy v e-formátech postupně přibývat na webu, těšit se můžete například na knihy vydané Liberálním institutem, které jsou doposud dostupné pouze v .pdf. Pokud se vám budou naše publikace líbit, můžete přispět na činnost Ludwig von Mises Institutu například přes PayPal – odkaz naleznete u každé knihy.

Děkujeme a věříme, že se vám budou naše publikace líbit.

Kolektiv Mises.cz

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed