Mises.cz

Mises.cz

Šampaňské, chlebíčky a krátký článek

Drazí čtenáři,

začínám rozumět nechuti šéfredaktorů psát úvodníky - můžete napsat cokoliv, naprosto cokoliv, ale ve výsledku koukáte do monitoru a nemáte nejmenší páru, co byste chtěli čtenářům sdělit. Psaní výročních článků, jako je ten dnešní, čelí prakticky stejným problémům. Ostatně kdo četl můj předešlý Silvestrovský článek, viděl mé utrpení již vloni :)

Jako první mě napadlo shrnutí roku 2012, nicméně místní politiku sleduji jen okrajově a ekonomické články jsou zde neustále. Mimo to, kdybych měl komentovat jednotlivé události, pak by se všechny komentáře nesly ve stejném duchu - více státu, méně svobody a ignorování ekonomie. Mohl bych také shrnout činnost Ludwig von Mises Institutu za letošní rok, ale náhodné čtenáře by takový článek jen stěží zajímal a pravidelní čtenáři již patrně všechno vědí. Mohl bych napsat pojednání o propustných obvodech, které by bylo příliš odvážné, nepředstavitelné a rafinované, aby ho laskaví čtenáři pochopili. Nebo bych mohl jen napsat, že jsem ryba a nascanovat svoji obtisklou dlaň...

Tak teď už víme, co všechno v dnešním článku nebude. Přejděme tedy k tomu, co v něm bude:

V první řadě poděkování. Poděkování vám všem za vaši rostoucí přízeň jak zde na webu, tak i na námi pořádaných akcích. Věřím, že vaše obliba vydrží i v příštím roce, kdy pro vás máme nachystanou řadu zajímavých článků, událostí a publikací. Zároveň bych vám chtěl poděkovat za všechny finanční dary, které institut v průběhu roku obdržel. Nebylo jich málo a všech si velmi ceníme.

Pokud se vám naše aktivity líbí a rádi byste v příštím roce viděli rozšíření naší činnosti, pak není nic snazšího. Můžete poslat jednorázovou platbu přes Paypal nebo na náš účet níže. Výrazně více nám ale pomohou pravidelné, byť menší platby. Díky nim budeme moci lépe plánovat činnost institutu a zároveň uvidíme, že máme vaši stálou podporu a že nešlo jen o náhodný výkřik do tmy. Jakákoliv pravidelná částka - třeba i 50 nebo 100 korun měsíčně - nám jednak pomůže lépe řídit publikační a jiné činnosti institutu a především nás velmi potěší a psychicky podpoří v našem nekonečném tažení proti státní zvůli a ekonomickému ignoranství. Ze strany čtenářů byla poptávka po sbírkách na konkrétní účely - do konce ledna se taková sbírka objeví, přičemž předmět sbírky bude jistě zajímavý :) Mimo jiné můžete navštívit též náš eshop - koupí produktů nás podpoříte a ještě si sami uděláte radost.

Pokud máte český účet, příspěvky v jakékoliv výši posílejte na číslo účtu: 2400173700/2010, pro příznivce ze Slovenska je určené číslo účtu: 2400173700/8330.

Děkujeme za vaši podporu a přejeme vám všem pěkný a především svobodný rok 2013.

Jakub Skala

předseda LvMI

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed