Mises.cz

Mises.cz

Stručná historie člověka od Hoppeho nově v e-shopu!

Hans-Hermann Hoppe se nikdy nebál vířit vody akademických kruhů vně i uvnitř rakouské školy. Následník Pana libertariána na pomyslném olympu misesovské větve rakouské ekonomické školy vydává v češtině svou Stručnou historii člověka. Zakoupit ji lze v našem e-shopu.

Hans-Hermann Hoppe se nikdy nebál vířit vody akademických kruhů vně i uvnitř rakouské školy. Následník Pana libertariána na pomyslném Olympu misesovské větve rakouské ekonomické školy vydává v češtině svou Stručnou historii člověka. Zakoupit ji lze v našem e-shopu.

Prof. Josef Šíma ke knize napsal: "Profesor Hoppe ve své útlé knize pokrývá tisíce let vývoje společnosti a mnoho témat: vysvětluje důvody vzniku a význam soukromého vlastnictví a rodiny, objasňuje mechanismy úniku lidstva z malthusiánské pasti relativního přelidnění, rozebírá důvody naší prosperity posledních dvou staletí. Do debaty však kromě tradičních vysvětlení vnáší například i faktor klimatu nebo upozorňuje na význam geograficky nerovnoměrného rozložení lidské inteligence. Za kriticky důležitý – a mylně chápaný – považuje pak historický střet přirozeně hierarchizované společnosti s postupně na síle nabírající nově vytvářenou politickou hierarchií moderního státu, kterému se po průmyslové revoluci – jež lidstvu dala stroj na bezprecedentní bohatství – otevřel prostor pro systematické odsávání nově vytvářeného bohatství pro své vlastní účely."

Ideální neotřelé letní čtení.

 

 

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed