Mises.cz

Mises.cz

Svoboda a decentralizace!

Hackers Congress Paralelní Polis, Praha 30/9-2/10/2016

Hackers Congress Paralelní Polis, Praha 30/9-2/10/2016

Paralelní Polis organizuje v Praze svůj již třetí výroční Hackers Congress. Jde o třídenní konferenci, na níž se setkají lidé z IT, ekonomie i umění, aby se společně bavili o budoucnosti našich svobod v kontextu nejnovějších technologických inovací. Tématem letošního ročníku je decentralizace a sdílená ekonomika. Na téma promluví více než 40 spíkrů z celého světa. Zaujalo tě to? Čti dále a získej 20% slevu na třídenní vstupenku.

Paralelní Polis je pražská nezisková organizace, která v sobě spojuje několik projektů, které zastřešuje pojem svobody a nezávislosti na státu. Hackers Congress je její nejvýznamněší každoroční akcí. Jde o třídenní událost, na níž nadšenci do technologií a kryptoměn oslavují digitální svobodu a decentralizaci. Tento ročník HCPP16 navštíví přes než 400 účastníků a více než 40 spíkrů. Rádi bychom vám představili nejzajímavější z nich.

Hlavním spíkrem konference bude známý guru a propagátor Bitcoinu a skvělý řečník Andreas Antonopoulos, který na akci mj. představí svou novou knihu The Internet of Money. Doprovázet ho bude Pamela Morgan, která představí praktickou implementaci decentralizace práva bez závislosti na státu. Všechny příznivce svobodného trhu určitě potěší přítomnost Sama Pattersona, který bude popisovat OpenBazaar, první decentralizované tržiště typu E-bay, které běží na Bitcoinu. Na kongresu také promluví Jamie Bartlett, autor knihy The Dark Net, který se nemohl zúčastnit poslední European Students for Liberty Conference 16, ale ty se s ním můžete setkat právě tady. Velmi zajímavý projekt představí umělecká aktivistická skupina Peng! V happendingu nazvaném Intel Exit, budou aktivisti volat agentům tajné policie a přesvědčovat je, aby z morálních důvodů opustili službu. Dalším skvělým speakerem bude Juraj Karpiš, autor knihy Zlé peníze, která bývá označována za slovenskou bibli rakouské školy ekonomie, a vystoupí také nezastavitelný zakladatel a prezident Svobodné Republiky Liberland Vít Jedlička. Za ESFL se kongresu zůčastní Kevin Flanagan Coombes, který bude mluvit o starodávné irské anarchii.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed