Mises.cz

Mises.cz

Zpravodajství mises.cz!

Protože se poslední dobou ukazuje, že zpravodajské servery neuspokojují dostatečně poptávku spotřebitelů, kolektiv mises.cz se usnesl, že se z našeho serveru stane právě server zpravodajský.

Protože se poslední dobou ukazuje, že zpravodajské servery neuspokojují dostatečně poptávku spotřebitelů, kolektiv mises.cz se usnesl, že se z našeho serveru stane právě server zpravodajský. Kdybychom tak neučinili, mohlo by vyjít najevo, že volný trh neplní poptávku spotřebitelů; jenže my pro potvrzení našich teorií o vždy-dokonalém-samospasitelném-a-bezchybném volném trhu (c) uděláme cokoliv. Přinášíme vám tedy aktuální zprávy ze dne 1.4.2013!

Vláda slibuje zastavení propouštění pekařů!

Ministr potravinářství, který je širokou veřejností ostře kritizován za reformu pekařství a cukráren, přislíbil urychlené řešení situace. Ta dosáhla kritických rozměrů poslední březnový víkend, kdy na pultech většiny obchodů v ČR došel chleba. V některých oblastech trvá tento nedostatek už týdny.

Opozice zdůvodňuje tuto situaci masovým propouštěním v resortu pekáren a cukráren. „Je sice hezké, že pan ministr chce šetřit, ale jeho škrty jsou naprosto asociální a zaměřené proti obyčejným lidem, kteří si teď už nemohou ani koupit chleba. Role státu v jedné z nejzákladnějších věcí naprosto selhává v rukou současné vlády,“ prohlásil stínový ministr potravinářství.

Jeden z našich zpravodajů byl tak odvážný, že dokonce vystrčil nos z Liberálního institutu, opustil stohy knih plných plané teorie a vydal se do ulic mezi obyčejný lid! Tam hledal toho nejobyčejnějšího a nejprůměrnějšího, prolezl všechny kanály a stoky, až v hospodě čtvrté cenové kategorie našel muže z lidu, který k celé problematice řekl: „Jako hele prostě, já nemám co žrát! Ani jako ten posranej chleba už neni! Za to všechno můžou jako ty nahoře, jako politicí! Potřebujeme už jako konečně pořádnou vládu, která jako s náma něco už konečně udělá!“

Ministr potravinářství celou kauzu okomentoval slovy: „Propouštění pekařů dnešním dnem zastavíme. Bohužel budeme muset ještě po nějakou dobu vyhlásit čtvrtky bezchlebovými dny. Situace s cukrárnami je však horší, tam je v rámci úsporných opatření ještě nějaké propouštění plánováno. Je to sice politováníhodné, na druhou stranu je třeba říci, že rakvičky a větrníky jsou luxus, který nikdo nutně nepotřebuje.“

Supermarkety přestanou přijímat hotovost, platit můžete pouze kartou!

Tento návrh zákona z dílny ministerstva informací prošel parlamentem naprosto hladce; nikdo nebyl proti. Supermarkety a velká nákupní centra přestávají přijímat platby v hotovosti, platit se může nadále pouze kartou. V kuloárech kolují neověřené informace o tom, že by mohlo být vypsáno výběrové řízení na nového centrálního správce karet a terminálů.

Důvodem pro zavedení této platební povinnosti je podle ministra informací lepší možnost kontroly pohybu peněz. „Poctiví občané se nemají čeho bát, takovým povinná platba kartou nemá v čem vadit. Děláme to ostatně pro jejich ochranu,“ prohlásil.

Z jídelních lístků všech restaurací zmizí tatarák, ale pivo bude o dvě koruny levnější!

Ve druhém čtení je zákon, podle kterého by měl z menu všech restaurací zmizet tatarský biftek. Jedná se o pokrm nezdravý, obsahující tepelně neupravené maso a syrové žloutky. Někteří sice namítají, že se jedná o tradiční a oblíbený pokrm, avšak jeho požívání není nezdravé jen pro strávníka, ale průzkumy ukazují, že mnohým jedincům se dělá špatně při pohledu na někoho, kdo si na tomto pokrmu pochutnává. Vědci zjistili, že tato nevolnost může zkrátit život nevinných až o 5 %. Padly také návrhy o rozdělení restaurací na tatarákové a netatarákové části neprůhlednou přepážkou; ty byly však pro svou nákladnost zavrhnuty.

Máme ale i dobré zprávy! Podle stejného zákona by měla cena piva klesnout o dvě koruny, tedy ze současných osmi korun na šest. Důvodem k tomuto opatření je studie financovaná z grantu EU, která dokazuje, že na tataráku může vznikat nezdravá závislost, avšak vzhledem k tomu, že průměrný počet piv objednaných k tataráku se pohybuje mezi dvěma a třemi, ale naopak skoro nikdo si neobjednává tuto pochoutku ze syrového masa poté, co vypije piv dvacet, se experti domnívají, že právě snížení ceny piva o 25 % by mohlo snížit závislost na tataráku až o 31,23 %.

Soudní firma „Pověste je všechny, Bůh si je už přebere, a.s.“ je v likvidaci!

Kdysi úspěšná soudní firma končí. Zákazníci začali tuto firmu hromadně opouštět proto, že museli na výsledky svých soudních sporů čekat týdny, v extrémních případech až měsíce. Příslovečný poslední hřebík do rakve této firmy zasadila kauza, ve které vyplavalo na povrch, že jeden z jejích soudců byl již dlouhodobě korumpován.

Bezpečnostní agentura „Železná pěst, a.s.“ prováděla odposlechy podezřelých!

Agentura „Železná pěst, a.s.“ si ulehčila svou práci tím, že prováděla odposlechy podezřelých, kteří nebyli odsouzeni. Všichni tito podezřelí byli sice nakonec shledáni vinnými, ale žádají po Železné pěsti odškodné, neboť porušila jejich práva ještě v době, kdy jejich vina nebyla prokázána. Tiskový mluvčí Železné pěsti nám potvrdil domněnku, že vedení firmy uvažuje o vyplacení odškodného bez soudu, neboť důkazy proti nim mluví jasně a oni pochybení přiznali.

Q-Rating nemocnice „Na kraji města, s.r.o.“ poklesl o neuvěřitelných 8 bodů za jediný rok!

Takto strmý propad kdysi oblíbené nemocnice asi nikdo neočekával. Ze skvěle fungujícího zdravotního zařízení se po některých změnách ve vedení stalo něco nevídaného. Pacienti svorně vypovídají, že služby nemocnice se drasticky zhoršily. Po příchodu do nemocnice není klient ihned ošetřen, nýbrž musí několik hodin čekat a objednací doby se pohybují v řádu týdnů až měsíců v závislosti na zákroku.

Náš průzkum ukázal, že některé školy učí studenty i věci, které jim nejsou k ničemu dobré!

Výsledky našeho průzkumu ukazují, že některé z firem provozující školy učí studenty i věci, které se zdají přinejmenším velmi zvláštní. Jedná se především o memorování informací jako například letopočtů a učení nazpaměť některých dalších věcí, kterým studenti ani pořádně nerozumí. Problematikou se budeme zabývat více, protože je možné, ač nepravděpodobné, že rodiče těchto studentů si takovou výuku přejí - protože o tom ještě nemáme přesné informace, nechtěli jsme zmiňovat jména žádné konkrétní firmy.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed