Mises.cz

Mises.cz

Bitcoin za poslední týden atakuje svůj běžný meziroční růst

Objemy obchodů v bitcoinech za poslední týden vzrostly jako za celý rok. Poukazuje to na nejvyšší obchody uskutečněné v tomto roce.

(Vyšlo 6.11.2015 na https://bitcoinmagazine.com/, autorem je Jessie Willms, originální název "Wall Street OTC Bitcoin Trading Desks See Record Volumes as Price Hits 52-week Highs")

 

Objemy obchodů v bitcoinech za poslední týden vzrostly jako za celý rok. Poukazuje to na nejvyšší obchody uskutečněné v tomto roce.

Over the counter (OTC) obchodování vzlétlo podle Genesis Trading oproti normálním objemům více jak třikrát .

Manažer ItBit OTC Bobby Cho vydal zprávu z obchodního oddělení z října roku 2015, která ukazuje na měsíční obchody o 42 % vyšší jak v září.

Shrnutí dat od ItBit o OTC obchodech za říjen 2015: 

Celková částka obchodovaných bitcoinů: 41,328 BTC

Celková obchodovaná částka v amerických dolarech: $10.1 milionů

Průměrný denní objem obchodů: 1,878 BTC

Meziměsíční změna objemu obchodů: 42% nárust

Zpráva itBit také zmínila "upevňování ceny" navzdory pohyblivé cenové situaci: "V říjnu jsme také viděli OTC obchody ještě více koncentrovány kolem aktuální tržní ceny komodity na trhu. K této ceně na OTC trhu došlo navzdory tomu, že ceny bitcoinu koncem měsíce útočily na zhodnocení, které je obvyklé za celý rok, což je další pozitivní signál pro zdraví trhu."

 

ItBit nově spolupracuje s TradeBlockem za účelem lepší veřejné viditelnosti a odpovědnosti

Říjnový report ItBit oznámil nové partnerství s TradeBlockem, chtějí poskytovat efektivnější služby a zpravodajství o OTC obchodech svým klientům i veřejnosti: "Chceme integrovat systém řízení s cílem TradeBlocku k posílení našich OTC operací. Systém TradeBlocku nám umožní zefektivnit naše back-end procesy a poskytovat klientům silnější a přizpůsobitelné analýzy obchodních dat."

"V naší neustálé snaze o zvýšení transparentnosti mimoburzovních trhů v celé bitcoin komunitě bude náš tým používat tyto nové nástroje k rozšíření dat o OTC obchodech a sdílet je veřejně."

CEO ze společnosti Genesis Trading Brendan O'Connor řekl pro Bitcoin Magazine, že sleduje, že jejich OTC obchody následují veřejný trh ve zvyšujících se objemech obchodu.

"Co se týče obchodování s bitcoinem, tak jsme byli svědky troj- až čtyřnásobného růstu objemu v našich OTC obchodech," řekl O'Connor. "To může být způsobeno řadou faktorů včetně toho, co se děje v Číně, Silk Road aukci a nárůstu zájmu státních institucí.

"Jak jsme se obvykle obchodovali okolo 10 milionů amerických dolarů BTC za měsíc, očekávám, že v listopadu uvidíme rekordní částku uskutečněných obchodů," řekl.

Cho z ItBitu s radostí pozoruje stále rostoucí OTC trh s nárůstem až 6 procent klientů za poslední měsíc: "Přítomnost aktivních institucionálních obchodníků je slibným znamením pro budoucnost bitcoinového OTC trhu," řekl.

 

---

Mimochodem, zaznamenali jste, že Satoshi Nakamoto byl nominován za Nobelovu cenu za ekonomii? Nominoval ho Bhagwan Chowdhry - profesor financí z Kalifornské univerzity. Cenu je ochoten za něj převzít a získanou peněžní sumu chce Satoshimu poslat na jeho bitcoin adresu, samozřejmě pokud by se nezjevil a cenu i peníze si nevyzvedl sám. To by pak mohlo být ještě zajímavé.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed