Mises.cz

Mises.cz

Jak můžete pomoci Mises Institutu

Jak jste si mohli všimnout, Ludwig von Mises Institut funguje na zcela bezplatné bázi. Naším cílem je, po vzoru amerického Mises Institutu, využít nevídaných možností, které nám přináší internet, a zpřístupnit myšlenky libertarianismu a rakouské ekonomické školy co nejvíce lidem.

Jak jste si mohli všimnout, Ludwig von Mises Institut funguje na zcela bezplatné bázi. Naším cílem je, po vzoru amerického Mises Institutu, využít nevídaných možností, které nám přináší internet, a zpřístupnit myšlenky libertarianismu a rakouské ekonomické školy co nejvíce lidem. Nechceme odrazovat potenciální příznivce svobody a dobrovolnosti zpoplatněním obsahu, ke kterému se většina nově příchozích staví velmi skepticky a svůj názor obvykle změní až PO důkladném přečtení velkého množství textů a diskusí.

Znalí rakouské ekonomie jistě víte, že ale na světě bohužel zadarmo nemůže být nic. Aby nemuseli náklady za provoz webu nést uživatelé, musí je za ně nést někdo jiný. V současnosti jsme to hlavně my - autoři webu. Naše náklady nejsou ani tak finanční, jako spíše časové. Samotná správa webu nějaký ten čas stojí, stejně tak jako psaní článků. Lidé, kteří aktivně a pravidelně přispívají, případně se jinak podílejí na organizování dalších aktivit Mises Institutu (setkání, přednášky, letní akademie apod.), by se dali spočítat na prstech dvou rukou. Čas, který našemu institutu tedy každý z nich věnuje, je značný.

Na tuto situaci si nestěžujeme :-) Libertarianismus nás baví a děláme to rádi. Čas je ale pro každého z nás omezený, a tak je omezený i náš potenciál. Pokud chceme tyto stránky i celý institut dál rozšiřovat a zlepšovat naše služby, potřebujeme, aby se do této aktivity zapojilo více lidí. A jsou aktivity, na které kromě času potřebujeme i peníze, zejména jde o vydávání knih a esejí v papírové podobě.

Možnosti pomoci

Nebojte, nemusíte se hned stát spisovatelem a psát ekonomické texty. Možností je více a vybere si určitě každý:

1. Přispívejte do diskusí

Napsat článek, to chce aspoň několik hodin, ale příspěvek do diskuse se dá napsat za pár minut. Pokud nějakému tématu, které se v diskusi probírá, rozumíte, nebojte se přispět k objasnění nějakého problému nebo k vyvrácení chybného argumentu. Toto platí jak pro komentáře pod články, tak pro diskusní fórum, a platí to i pro diskuse na našem Facebooku nebo kdekoliv jinde. Už dnes je možné v diskusích pozorovat opakující se přezdívky - lidi, kteří trpělivě odpovídají na dotazy, ačkoliv nejsou oficiálně autory webu. Za takovou pomoc velmi děkujeme.

2. Šiřte naše myšlenky dál

Určitě máte kamarády, kteří mají k vyznávání svobody blízko. Zmiňte se jim o rakouské škole, odkažte je na naše stránky, dejte jim přečíst něco od Rothbarda, Misese, Bastiata apod. Ideálně nějakou krátkou, údernou esej - 1500stránkové magnum opus si přečtou později. Užitečný může být i náš výběr toho nejlepšího v sekci Základy, určený těm, kteří chtějí co nejméně číst a co nejvíc se dozvědět.

Do této kategorie patří i šíření prostřednictvím Facebooku. Sdílejte tedy zajímavé odkazy (ať už naše nebo své vlastní) se svými kamarády, pozvěte je na naší facebookovou stránku. V diskusích na jiných serverech nebo na vašich vlastních stránkách se na náš institut odkazujte - nejen že k nám přilákáte lidi, ale zlepšíte naši pozici ve vyhledávačích.

3. Nakupujte v našem obchodě

Už víte, že se snažíme vydávat knihy a eseje v papírové podobě. Než se ale náklady na výtisk a vydání vrátí v tržbách z prodeje, je třeba učinit značnou počáteční investici. Stejně tak například pořádání setkání a přednášek s sebou nese výdaje. Potřebujeme tedy i finanční pomoc, kterou nám poskytnete například tak, že si v internetovém obchodě koupíte naše zboží, tedy literaturu, trička apod.

U těch triček je pomoc dvojnásobná - kromě tržeb nám totiž poskytnete i menší reklamu.

4. Pošlete nám příspěvek

Pokud nejste v situaci, kdy obracíte každou korunu, oceníme i dobrovolný peněžní příspěvek. Už nyní nám na náš paypalovský účet občas něco přijde a těmto dárcům patří velký dík. Kdyby se našlo třeba jen 100 lidí, kteří by každý měsíc poslali obnos odpovídající třeba jednomu jídlu v restauraci, tak si sami zkuste spočítat, jak velká pomoc by to pro nás byla.

Pokud se nacházíte v České republice, příspěvky v jakékoliv výši posílejte na číslo účtu: 2400173700/2010

Pro příznivce ze Slovenska je určené číslo účtu: 2400173700/8330

Příspěvek můžete poslat také pomocí systému PayPal:

5. Pište články

Samozřejmě, pokud máte čas a cítíte se znalí nějakého tématu, velmi nám pomůžete, když nám poskytnete k vydání nějaký váš článek, případně váš překlad nějakého existujícího článku. Článek může být dlouhý nebo krátký, můžete napsat jeden týdně nebo jeden ročně - nemáme žádná omezení, záleží jen na vás. V každém případě, i kdybyste měli přispět jen jedním článkem za celý život, i taková pomoc pro nás bude prospěšná.

V případě zájmu o napsání článku nás kontaktujte na info@mises.cz.

Předem děkujeme!

Jak vidíte, možností pomoci je celá řada. Věříme, že (skoro) každý člověk ve (skoro) každé životní etapě si dokáže z této nabídky vybrat aspoň jeden způsob, který je pro něj vyhovující. Už se tedy těšíme, až během roku 2012 rozšíříme aktivity Ludwig von Mises Institutu k nepoznání :-) Děkujeme!

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed