Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Luboš Zálom

obrázek k článku

Francie zavádí Direktivu 10-289

Pokud by se snad někomu zdálo, že Ayn Randová ve svém románu Atlas Shrugged přeháněla a že až nemístně popustila uzdu své fantazii, protože je nepředstavitelné, že by snad nějaká vláda prosadila podobný zákon, jako je románová Direktiva 10-289, rozhodnutí francouzské vlády jej musí vyvést z omylu.

obrázek k článku

Jak sociální stát ničí solidaritu, aneb člověk člověku vlkem

Napadlo vás někdy, když jste se tak procházeli ulicemi některého většího města, proč na každém druhém rohu postávají brigádníci a prosí o příspěvek tu na nemocné nebo postižené děti, jindy na výcvik slepeckých psů, za týden zase na výzkum nebezpečných nemocí?

obrázek k článku

Volby jako náboženský rituál kolektivismu

Již jsme si tak nějak zvykli, tedy alespoň většina z nás, že stát nám díl po dílu ukrajuje naši svobodu a zakazuje nám to či ono.

obrázek k článku

Protesty proti těžbě břidlicových plynů jsou útokem proti rozumu

Dějiny environmentalismu jsou v podstatě historií plnou lží. Od jaderné energie až ke globálnímu oteplování, praxe vyvrací zelené kampaně jednu po druhé. Propaganda o globálním oteplování stojí na falšování dat.

obrázek k článku

Práce načerno, aneb kdo je tady parazit

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, člen údajně pravicové TOP09, se snaží, kudy chodí, obhajovat svá opatření namířená proti tzv. nelegální práci.

obrázek k článku

Čí jsou lázně Kyselka? Naše?

Už nějakou dobu médii proplouvá kauza lázní Kyselka, jejichž areál z 2. poloviny 19. století nechává současný majitel ledabyle chátrat.

obrázek k článku

Obětujete vzdělání svých dětí ve jménu egalitářství?

Ideálem kolektivistů je unifikace - šedivá a zaměnitelná stejnost. Platí to takřka u jakéhokoliv jejich pohledu na libovolnou otázku lidského života.

obrázek k článku

Trhy neselhávají

Asi každý, kdo se na nějakém stupni vzdělání setkal s předmětem alespoň vzdáleně se dotýkajícím veřejné správy, byl poučen, že jeden z hlavních důvodů existence státu je tržní selhání.

obrázek k článku

Internetová svoboda a cenzura v ČR

Internet, jakož i jakýkoliv jiný sdělovací prostředek, svobodný není a spíše se dá čekat, že cenzury informací bude postupně přibývat - čehož nezůstane ušetřen ani internet.

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed