Mises.cz

Mises.cz

Všechny články autora Lukáš Kovanda

obrázek k článku

Rozhovor s Gerardem Caseym

GERARD CASEY, irský filozof, expolitik a libertariánský ekonom, říká: Irové jsou v souhrnu zřejmě více proevropští než kterýkoli jiný národ. I když i jejich nadšení poslední dobou poněkud polevuje.

obrázek k článku

Rozhovor s Peterem Boettkem

Americký profesor ekonomie, říká: „Máme teď na výběr ze dvou možností: buď natiskneme nové kvantum dolarů a octneme se na prahu hyperinflace, anebo řádně osekáme vládu a její výdaje.“

obrázek k článku

Rozhovor s Jesúsem Huerta de Sotem

Inflace? „Dochází při ní k redistribuci bohatství - někteří značně bohatnou, jsou z nich multimilionáři a miliardáři, většina ostatních ztrácí, aniž o tom ví,“ vysvětluje Jesús Huerta de Soto.

obrázek k článku

Rozhovor s Jörgem-Guidem Hülsmannem

Šéf americké centrální banky se v posledních dvou letech systematicky plete v každém ze svých posouzení ekonomické situace.

obrázek k článku

Rozhovor s Thomasem DiLorenzem

„Nikdo nikdy neviděl Greenspanovu disertaci ani diplom. Americká centrální banka, jíž šéfoval, nynější krizi ještě zhoršuje. Kdysi zavinila i Velkou depresi,“ říká Thomas DiLorenzo, známý americký ekonom.

obrázek k článku

Rozhovor s Lawrencem Whitem

„Mnoho investic přišlo kvůli centrálním bankám nazmar. Bez nich bychom byli bohatší,“ vysvětluje Lawrence White, profesor hospodářských dějin na Missourské univerzitě v St. Louis a jeden z předních zastánců volného bankovnictví (free banking).

obrázek k článku

Rozhovor s Peterem Schiffem

Do českých akcií neinvestuji, šéf americké centrální banky lže a nejnovější laureát Nobelovy ceny za ekonomii vlastně ekonomii vůbec nerozumí stejně jako výbor, jenž laureáta volí. To vše říká Peter Schiff.

obrázek k článku

Rozhovor s Israelem Kirznerem

Rozhovor s Israelem Kirznerem, vůdčím představitelem současné rakouské ekonomické školy a žákem Ludwiga von Misese.

obrázek k článku

Rozhovor s Robertem Murphym

Nejsem se vůbec jistý, zda dolar bude existovat touto dobou za deset let. Myslím, že je docela dobře možné, že v té době budou Američané používat úplně jinou měnu.

obrázek k článku

Rozhovor s Robertem Higgsem

Přeregulovanost v Evropské unii je tak enormní, že se toto soustátí stává jedním velkým žertem.

obrázek k článku

Rozhovor s Hansem-Hermannem Hoppem

Čeká nás drastická inflace. Je to prostě základní abeceda ekonomie: když se množství statků a služeb v ekonomice příliš nezmění, zatímco se zdvojnásobí množství peněz, odrazí se to ve vyšších cenách,

Uživatelské menu

Login:
Heslo:
zapamatovat si mě
Nemáte zde účet?
Zaregistrujte se!
RSS feed
Atom feed